top of page
WhatsApp Image 2023-02-22 at 14.21_edited.jpg

Lomi Lomi Hapai,
zwangerschaps-
massage

Lomi Lomi Hapai, Hawaïaanse zwangerschapsmassage

Ben je minimaal 12 weken zwanger?

Geef jezelf en je kind een Lomi Lomi Hapai cadeau!


De zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van moeder en kind. Het gaat niet alleen gepaard met gemak en blijdschap, maar ook met lichamelijke klachten en een wirwar aan gevoelens en emoties. Voor een goede start van het leven en van gezond en vreugdevol ouderschap is het welbevinden van moeder en kind van groot belang. En het bewustzijn van het contact met jezelf en met je ongeboren kindje.

Een Lomi Lomi Hapai werd in iedere traditionele Hawaïaanse familie beoefend. De massage werd door een tante van de familie aangereikt aan de vader om zijn vrouw goed te kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap. De massage is gericht op ontspanning van moeder en kind. De lange strijkingen over je lichaam geven een gevoel van omhulling.

 

Voordelen van een Lomi Lomi Hapai:

  • Het vermindert lichamelijke klachten en geestelijke of emotionele spanningen.

  • Het versoepelt de spieren.

  • Het zorgt voor een betere doorbloeding waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen vrijkomen.

  • Het verdiept de ademhaling en brengt het hoofd tot rust.

  • Je ervaart jezelf meer in het nu. Het contact met het ongeboren kindje en de veranderingen in je lichaam kan dan veel intenser en bewuster worden beleefd.

  • Het versterkt het immuunsysteem en bevordert het algehele gevoel van welbevinden. Daardoor komt het gelukshormoon endorfine vrij. Dit versterkt de liefdesband en zorgt voor vertrouwen in de wijsheid van het eigen lichaam.

 

Ongeveer 4 tot 6 weken na de bevalling kan je een Lomi Lomi Hapai als postnatale massage ontvangen. Dit bevordert het herstel van de bevalling, ontspanning van de spieren en het verminderen van stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Wil je ook ontspannen met je kindje?

bottom of page